Wilt u leren emailleren? Tini geeft workshops / lessen in Dronten in de volgende technieken:

basiskennis, champlevé (verheven veld), cloisonné (omheind veld), sgraffito (tekenen in emaille), grisaille (wit-/grijstinten in donker veld), schilderemaille, en ronde bosse (bol) en plique à  jour (vensteremaille). Alleen of in groepjes tot max. 5 personen, op afspraak. Prijs 35,- p.p. per dagdeel, hele dag incl. lunch 75,00. Dag(deel) naar keuze. Groepjes krijgen korting. Voor een reeks lessen, van 10 tot 30 gelden aangepaste prijzen.

Hebt u nooit eerder geëmailleerd dan begint u met het leren van de basistechniek strooien op koper en wat er allemaal bij komt kijken om iets blijvends te maken. Beheerst u eenmaal de basis dan kunt u zich verder ontwikkelen in een van de andere technieken.

Experimenteren met emaille is een uitdagend proces wat nooit verveelt, voor alle leeftijden (van 10 tot 80 jaar m/v). Niet alleen sieraden, maar ook panelen in elke maat die u wilt (zgn. schilderij van emaille), en objecten.

Wilt u een indruk krijgen wat u allemaal kunt maken, van heel klein tot groot werk, bekijkt u dan de fotogalerie op de website van de VNE (Nederlandse Vereniging van Emailleurs, waarvan Tini eerst secretaris was en nu voorzitter is): www.enamellers.net

Tini was voorheen docent emailleren bij het CKV (Centrum voor Culturele Vorming) in De Meerpaal in Dronten.